Ingredience: | |
krůtí prso | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
anglická slanina | dle potřeby |
tvrdý sýr | dle potřeby |
kari nebo grilovací koření | špetka |
olej | trochu |
vorčestr | pár kapek |
rozmarýn | dle chuti |
máslo | kousek |
celer | dle potřeby |
smetana | dle potřeby |
hrášek | dle potřeby |
tavený sýr | dle potřeby |
Šťavnaté maso na lůžku z hrášku a celeru....
Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou a vložíme špalíček tvrdého sýra, pevně zavineme, posypeme kari kořením nebo grilovacím a zprudka osmahneme na trošce rozehřátého oleje, zakapeme vorčestrem, přidáme trochu rozmarýnu, podlijeme vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu vysmahneme, trošku podlijeme a přidáme malinký kousek másla. Celerové pyré - uvaříme celer v osolené vodě a pak ho rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu, pepř, sůl, ještě krátce mixujeme. Hráškové pyré -mražený hrášek krátce povaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme, přidáme tavený sýr, sůl, pepř a rozmixujeme.
Podrobné info: