Pažitka
Název:

Krůtí rolky, celerové a hráškové pyré


Krůtí rolky, celerové a hráškové pyré


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prso1 ks
sůl špetka
pepř špetka
anglická slanina dle potřeby
tvrdý sýr dle potřeby
kari nebo grilovací koření špetka
olej trochu
vorčestr pár kapek
rozmarýn dle chuti
máslo kousek
celer dle potřeby
smetana dle potřeby
hrášek dle potřeby
tavený sýr dle potřeby
Postup přípravy:

Šťavnaté maso na lůžku z hrášku a celeru....

Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou a vložíme špalíček tvrdého sýra, pevně zavineme, posypeme kari kořením nebo grilovacím a zprudka osmahneme na trošce rozehřátého oleje, zakapeme vorčestrem, přidáme trochu rozmarýnu, podlijeme vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu vysmahneme, trošku podlijeme a přidáme malinký kousek másla. Celerové pyré - uvaříme celer v osolené vodě a pak ho rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu, pepř, sůl, ještě krátce mixujeme. Hráškové pyré -mražený hrášek krátce povaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme, přidáme tavený sýr, sůl, pepř a rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno