Pažitka
Název:

Krůtí směs na pórku s patizonem, česnekem, lahůdkovou paprikou s jáhličkami

bez bkm, laktózy, vajec, lepku


Krůtí směs na pórku s patizonem, česnekem, lahůdkovou paprikou s jáhličkami


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa250 g
České Ghíčko Bio dle potřeby
patizon1/4 ks
malý pórek1/2 ks
česnek dle chuti
lahůdková Maďarská paprika Grešík dle chuti
sůl dle chuti
jáhly dle potřeby
voda dle potřeby
pórek na ozdobení
Postup přípravy:

Jedna z našich oblíbených směsí, která jednou za čas nesmí na našem stole chybět. Běžně ji dělám z trošku jiné kombinace zeleniny, ale chtěla jsem si vyzkoušet patizon a musím říct, že to byla úžasná volba, nejen kvůli chuti, ale patizon krásně omáčku zahustí. Hlavně je to rychlý a snadný oběd, který nikdy nezklame a člověk může užívat krásného počasí, které ještě panuje. Úžasné na tom je, že si pochutnají malí i velcí, kombinace přílohy dle vlastní chuti. Pro dospělé klidně můžeme přidat žampióny a chilly papričky, prostě a jednoduše, každý si dochutí dle vlastního jazýčku.

Pokrájíme si pórek, který orestujeme na Ghí, přidáme na kostičky pokrájené krůtí maso, zamícháme, necháme zatáhnout, přidáme lahůdkovou papriku, osolíme, podlijeme vodou. Přidáme oloupaný, vydlabaný, na malé kostičky pokrájený patizon, dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení přidáme prolisovaný stroužek česneku, pokud nepřipravujete pro děti, můžete si samozřejmě přidat dle vlastní chuti. Patizon se rozvaří poměrně rychle a omáčku krásně zahustí.

K směsi si můžeme připravit libovolnou přílohu. Já jsem připravila omáčku s jáhličkami. Jáhly jsem propláchla, několikrát spařila horkou vodou. Vložila do hrnce, zalila dvojnásobným množstvím vody, vařila přibližně 15-20 minut.

Při servírování jsem připravenou směs ozdobila pokrájeným pórkem.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno