Pažitka
Název:

Krůtí steaky s variací salátů a datlovo-pomerančovou zálivkou


Krůtí steaky s variací salátů a datlovo-pomerančovou zálivkou


Ingredience:
Ingredience:
krůtí steaky2 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej1 lžíce
Na salát:
cherry rajčata hrstka
variace salátů (čekanka, ledový salát, endivie) velká hrst
hermelín1 ks
pažitka hrstička
Zálivka:
datlový sirup1 lžíce
pomerančová šťáva1 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
olivový olej1 lžíce
sůl špetka
Postup přípravy:

Máte chuť na maso, ale nechcete mít pocit, že jste snědli půl prasátka? Proto tento jednoduchý recept na krůtí steaky v doprovodu voňavého salátu s netradiční zálivkou.

Krůtí prsa nakrájíme na plátky a pěstí poklepeme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi rozpálíme olej a steaky po obou stranách osmahneme.

Mezitím si připravíme salát. 
Saláty omyjeme a ručně natrháme na menší kousky. 
Rajčátka omyjeme a pokrájíme na čtvrtinky. 
Hermelín si nakrájíme na menší trojúhelníčky. 

Připravíme si zálivku. 
Do misky dáme lžíci datlového sirupu, lžíci olivového oleje, lžíci citronové a pomerančové šťávy, osolíme a důkladně prošleháme metličkou, aby se směs krásně propojila.
Na talíř naservírujeme variace salátů, poklademe rajčátky, zalijeme zálivkou, poté na salát položíme kousky hermelínu a ještě posypeme pažitkou. 
Nakonec přidáme steaky a můžeme podávat.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno