Pažitka
Název:

Krůtí stehna na rozmarýnu s těstovinovou rýží


Krůtí stehna na rozmarýnu s těstovinovou rýží


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehna4 ks
máslo dle potřeby
rozmarýn dle chuti
směs na pečené kuře dle chuti
sůl dle chuti
plátky slaniny dle potřeby
Příloha:
těstovinový rýže dle potřeby
sůl dle chuti
cibule dle chuti
slnina dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Mám pro Vás tip na sobotní nebo nedělní oběd s netradiční přílohou.

Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj plátek másla a na něj položíme snítku rozmarýnu. Krůtí stehna osolíme, přidáme směs na pečené kuře, poklademe plátky slaniny a vložíme do pekáče. Poté podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny na 180°C. Poté odkryjeme a pečeme ještě 30 minut do zlatova.

Jako přílohu jsem zvolila netradiční těstovinovou rýži, kterou používám převážně do polévek, ale je opravdu výborná i jako příloha. A jak na to?

Těstovinovou rýži uvařit nejprve v osolené vodě. Pot v pánvi s kapkou oleje orestovat cibuli a slaninu pokrájenou na menší kousky. Do směsi vmíchat uvařenou těstovinovou rýži a na zjemnění přidat lžíci másla.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno