Pažitka
Název:

Krůtí stehno na rozmarýnu


Krůtí stehno na rozmarýnu


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehna3 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
sušený rozmarýn dle chuti
čerstvý rozmarýn1 větvička
střední cibule2 ks
česnekcca 5 stroužků
Postup přípravy:

V jednoduchosti je krása, tak proč vařit složité věci, když maso a pár bylinek je velká dobrota.

Stehna  osolíme, opepříme a poprášíme mletým rozmarýnem. V pekáčku orestujeme cibuli společně s plátky česneku a vložíme stehna. Podlijeme, přidáme větvičku rozmarýnu, přikryjeme a pečeme do měkka. Podle potřeby podlijeme. Na závěr odkryjeme a necháme dopéct na barvičku.

Jako příloha se hodí různě upravené brambory. V mém případě šťouchané brambory s cibulkou a rozmarýnem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno