Ingredience: | |
krůtí krk | 1 ks |
krůtí žaludky | 4 ks |
krůtí srdíčka | 4 ks |
kořenová zelenina | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
cherry rajčátka | 2 ks |
kurkuma | špetka |
Knedlíčky: | |
mleté krůtí maso | 250 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
strouhanka nebo solamyl | na zahuštění |
nasekané bylinky (petrželka, pažitka) | dle chuti |
žloutek | 1 ks |
Knedlíčky z krůtího masa mě dnes napadly docela náhodou. Nikdy jsem je nedělala, tak jsem je zkusila připravit. U nás měly premiéru a mohu jen doporučit.
Mleté krůtí maso smícháme s bylinkami, špetkou soli, pepřem, žloutkem a strouhankou nebo solamylem. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a dáme stranou.
Krůtí maso s droby, očištěnou zeleninou a rajčátky povaříme v tlakovém hrnci do měkka (cca 20 minut). Polévku přecedíme, maso i zeleninu pokrájíme na malé kousky. Přidáme špetku kurkumy a zavaříme knedlíčky. Knedlíčky vaříme cca 8 - 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
Podrobné info: