Pažitka
Název:

Krůtí vývar s masovými knedlíčky


Krůtí vývar s masovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
krůtí krk1 ks
krůtí žaludky4 ks
krůtí srdíčka4 ks
kořenová zelenina dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
cherry rajčátka2 ks
kurkuma špetka
Knedlíčky:
mleté krůtí maso250 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
strouhanka nebo solamyl na zahuštění
nasekané bylinky (petrželka, pažitka) dle chuti
žloutek1 ks
Postup přípravy:

Knedlíčky z krůtího masa mě dnes napadly docela náhodou. Nikdy jsem je nedělala, tak jsem je zkusila připravit. U nás měly premiéru a mohu jen doporučit.

Mleté krůtí maso smícháme s bylinkami, špetkou soli, pepřem, žloutkem a strouhankou nebo solamylem. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a dáme stranou.

Krůtí maso s droby, očištěnou zeleninou a rajčátky povaříme v tlakovém hrnci do měkka (cca 20 minut). Polévku přecedíme, maso i zeleninu pokrájíme na malé kousky. Přidáme špetku kurkumy a zavaříme knedlíčky. Knedlíčky vaříme cca 8 - 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno