Ingredience: | |
krůtí prsní řízky | 100 g |
šalotka | 1 ks |
mrkev | 4 ks |
petržel | 1/2 ks |
celer | 30 g |
nové koření | 2 kuličky |
bobkový list | 1 ks |
himalájská sůl | dle chuti |
České Ghíčko | dle potřeby |
amarantové vločky Country life | 2 lžíce |
voda | 1 l |
pažitka | na ozdobení |
Po neděli jsme vyrazili na nákup do Billy. Čerstvou mrkvičku s natí jsem tam nemohla nechat. O pár kroků dál jsem zahlédla šalotku. Šalotku miluju a po těch dvou posledních sáčcích jsem rychle skočila. Bohužel se marně snažím sehnat čerstvé bylinky, asi by to chtělo si přivstat, ale ulovila jsem aspoň pažitku, takže hurá jde se na to.
Na Českém Ghíčku si orestujeme šalotku, přidáme krůtí maso, zatáhneme, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme nové koře a bobkový list, osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a masa ke konci přidáme amarantové vločky a krátce povaříme. Při podávání ozdobíme pažitkou.
Podrobné info: