Pažitka
Název:

Krůtí vývar se zeleninou a amarantovými vločkami na Českém Ghíčku


Krůtí vývar se zeleninou a amarantovými vločkami na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsní řízky100 g
šalotka1 ks
mrkev4 ks
petržel1/2 ks
celer30 g
nové koření2 kuličky
bobkový list1 ks
himalájská sůl dle chuti
České Ghíčko dle potřeby
amarantové vločky Country life2 lžíce
voda1 l
pažitka na ozdobení
Postup přípravy:

Po neděli jsme vyrazili na nákup do Billy. Čerstvou mrkvičku s natí jsem tam nemohla nechat. O pár kroků dál jsem zahlédla šalotku. Šalotku miluju a po těch dvou posledních sáčcích jsem rychle skočila. Bohužel se marně snažím sehnat čerstvé bylinky, asi by to chtělo si přivstat, ale ulovila jsem aspoň pažitku, takže hurá jde se na to.

Na Českém Ghíčku si orestujeme šalotku, přidáme krůtí maso, zatáhneme, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme nové koře a bobkový list, osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a masa ke konci přidáme amarantové vločky a krátce povaříme. Při podávání ozdobíme pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno