Pažitka
Název:

Kukuřičná polévka s krutony


Kukuřičná polévka s krutony


Ingredience:
Ingredience:
mražená kukuřice500 g
vývar1/2 l
cibule1 ks
sůl špetka
pepř špetka
houska2 ks
smetana na ozdobu
Postup přípravy:

Kdo by odolal polévce s tak krásnou barvou.

Cibulku si orestujeme na másle, přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme, dokud nám kukuřice nezměkne. Poté si polévku rozmixujeme.
Na olivovém oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou housku na krutony, pěkně dozlatova.

Nakonec přidáme krutony, smetanu a troškou kukuřice a petrželku na ozdobu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno