Pažitka
Název:

Kulajda

dělená strava - kytičky


Kulajda


Ingredience:
Ingredience:
namočené sušené houby hrst
sojová smetana1 ks
hraška2 lžíce
zeleninový bujon1 kostka
citron1/2 ks
kopr hrstička
libeček hrstička
větší brambory2 ks
sůl špetka
pepř špetka
polévkové koření špetka
Postup přípravy:

Komentář Pavla Míčka k polévce, ve skupince Vaření s pažitkou: Tohleto není jen o chuti a fantazii. To je o popisu který neznalého hlupáka pohorší výrazivem. V krásné hodnotné kokotce levná chutná polévka... Mňam!

I když na přípravu tato polévka není složitá, můžete si královsky pochutnat.

Přes noc namočené houby dáme vařit do osolené vody, přidáme libeček a zeleninový bujon. Pak přidáme brambory a povaříme. Zahustíme hraškou a zalijeme smetanou. Přidáme kopr a dochutíme dle potřeby polévkovým kořením. Trošku zakapeme citronovou šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno