Ingredience: | |
namočené sušené houby | hrst |
sojová smetana | 1 ks |
hraška | 2 lžíce |
zeleninový bujon | 1 kostka |
citron | 1/2 ks |
kopr | hrstička |
libeček | hrstička |
větší brambory | 2 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
polévkové koření | špetka |
Komentář Pavla Míčka k polévce, ve skupince Vaření s pažitkou: Tohleto není jen o chuti a fantazii. To je o popisu který neznalého hlupáka pohorší výrazivem. V krásné hodnotné kokotce levná chutná polévka... Mňam!
I když na přípravu tato polévka není složitá, můžete si královsky pochutnat.
Přes noc namočené houby dáme vařit do osolené vody, přidáme libeček a zeleninový bujon. Pak přidáme brambory a povaříme. Zahustíme hraškou a zalijeme smetanou. Přidáme kopr a dochutíme dle potřeby polévkovým kořením. Trošku zakapeme citronovou šťávou.
Podrobné info: