Ingredience: | |
Bio České Ghíčko | dle potřeby |
kuře | 1 ks |
mrkev | 5 ks |
hrášek | 3 hrsti |
kukuřice | 3 hrsti |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
koření baby grill | dle chuti |
voda | na podlití |
brambory | dle potřeby |
Když manžel přivezl čerstvé kuřátko a já objevila úžasné České Ghíčko, které si můžeme dopřát všichni bez obav a strachu z mléčné bílkoviny. Polkla jsem mlsnou slinu a pustila se do práce. Konečně si dopřejeme kuřátko na másle a ta chuť.... Óóó kam se hrabe máslo, tohle je prostě poklad, který v naší lednici má vždy svou poličku.
Kuře si omyjeme, nasolíme zevnitř, zvenku, dáme do pekáče, posypeme směsí Baby Grill. Podlijeme vodou a dáme péct na 180°C. Během pečení otočíme. Půl hodinky před koncem pečení, otočíme kůží nahoru, potřeme Českým Ghíčkem, přisypeme zeleninu a přiklopíme, necháme 20 minut, odklopíme a dopečeme kůrku, potřeme opět Českým Ghíčkem. Já pekla 1,5 hodiny než kuřátko odpadávalo od kosti.
Podáváme s uvařeným bramborem.
Podrobné info: