Pažitka
Název:

Kuřátko pečené na Českém Ghíčku s bramborem a zeleninou


Kuřátko pečené na Českém Ghíčku s bramborem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
Bio České Ghíčko dle potřeby
kuře1 ks
mrkev5 ks
hrášek3 hrsti
kukuřice3 hrsti
himalájská růžová sůl dle chuti
koření baby grill dle chuti
voda na podlití
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Když manžel přivezl čerstvé kuřátko a já objevila úžasné České Ghíčko, které si můžeme dopřát všichni bez obav a strachu z mléčné bílkoviny. Polkla jsem mlsnou slinu a pustila se do práce. Konečně si dopřejeme kuřátko na másle a ta chuť.... Óóó kam se hrabe máslo, tohle je prostě poklad, který v naší lednici má vždy svou poličku.

Kuře si omyjeme, nasolíme zevnitř, zvenku, dáme do pekáče, posypeme směsí Baby Grill. Podlijeme vodou a dáme péct na 180°C. Během pečení otočíme. Půl hodinky před koncem pečení, otočíme kůží nahoru, potřeme Českým Ghíčkem, přisypeme zeleninu a přiklopíme, necháme 20 minut, odklopíme a dopečeme kůrku, potřeme opět Českým Ghíčkem. Já pekla 1,5 hodiny než kuřátko odpadávalo od kosti.

Podáváme s uvařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno