Pažitka
Název:

Kuřátko v aromatické strouhance s citronovou omáčkou


Kuřátko v aromatické strouhance s citronovou omáčkou


Ingredience:
Strouhanka:
chilli paprička1 ks
petrželka5 - 10 lstků
česnek1 stroužek
strouhanka60 g
olivový olej50 g
citron - šťáva1/2 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Kuře:
vykostěná kuřecí stehna2 ks (po 150g)
sůl dle chuti
olivový olej50 g
Omáčka:
voda4 lžíce
vychlazené máslo100 g
citron - šťáva1/2 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Já většinou radši vařím složitější jídla a nevadí mi trávit hodně času u plotny. No ale jsou dny, kdy to nejde, že jo. Už asi dva roky mám doma kuchařku Snadno & Rychle, od Roman Vaněk, kde je 111 receptů, zvládnutelných svou přípravou do 30 minut. A tak přišla řada na první z nich! Upečeme si Kuřátko v aromatický strouhance s citronovou omáčkou. Krásný, voňavý a výborný jídlo, který je fakt hrozně jednoduchý.

Nejdřív si připravíme aromatickou strouhanku tak, že v misce smícháme nadrobno nasekanej česnek, chilli papričku i petržel, přidáme strouhačku, olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a dobře všechno promícháme.

Maso očistíme od přebytečných šlach, položíme na prkýnko kůží dolu, překryjeme potravinářskou folií a lehce naklepeme. Pak ho z obou stran dobře osolíme.

V pánvi si na středním ohni rozehřejeme olej a maso, důkladně obalený ve strouhance, vložíme do rozpálenýho oleje zase kůží dolu. Z každý strany ho opékáme minutu, vyjmeme z oleje a přendáme ho do zapékací misky, tentokrát kůží nahoru. Tu ještě posypeme vrstvou strouhanky a dáme péct do trouby, rozehřátý na 180 stupňů, na 10 minut.

Mezitím si připravíme citronovou omáčku. V rendlíku přivedeme 4 lžíce vody k varu a za stálýho míchání přihazujeme postupně kostičky vychlazenýho másla. Jakmile vznikne emulze, stáhneme rendlík z ohně, zašleháme citronovou šťávu, osolíme a je hotovo.

Kuřátko a citronovou omáčku podáváme třeba s opečeným brambůrkem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno