Pažitka
Název:

Kuře a rybízový dip


Kuře a rybízový dip


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna4 ks
česnek2 stroužky
cibule1 ks
kuřecí vývar150 ml
sůl špetka
pepř špetka
koření dle chuti
Rybízový dip:
rybíz150 g
cukr50 g
červené víno1 dl
malá jarní cibulka s natí1 ks
olivový olej1 lžíce
mleté chilli špetka
mletý zázvor špetka
pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Netradiční kombinace kuřecího masa a rybízu, milovníci sladkokyselé chutě, těšte se.

Omytá kuřecí stehna osolte, opepřete. Na rozehřátém oleji opečte ze všech stran dozlatova. Přeložte stehna do pekáčku a posypte kořením. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a zalijte vývarem. Přikryjte a pečte v troubě přibližně hodinu (posledních 10 minut pečeme stehna odkrytá).

Rybízový dip:
Jarní cibulku si nakrájíme najemno, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli a zázvoru. Vše pořádně promícháme a necháme 5 minutek odležet. Potom vmícháme rybíz, cukr a víno. Vše rozmícháme a necháme vychladit.

Jako příloha se hodí například hranolky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno