Pažitka
Název:

Kuře na cibuli


Kuře na cibuli


Ingredience:
Ingredience:
libovolné kuřecí kousky1 kg
cibule800 g
kuřecí vývar trochu
sladká paprika2 lžičky
uzená paprika1 lžička
mletý kardamom1/2 lžičky
mletá skořice1/2 lžičky
mletý hřebíček1/4 lžičky
olivový olej + kousek másla dle potřeby
sůl dle chuti
drcený pepř špetka
Postup přípravy:

Tak jo, přiznám to hned na začátku. Za dámu dnes rozhodně nebudu. Tohle jídlo ve mně probouzí nejhlubší zvířecí pudy, kdy se s obrovskou chutí na všechno vrhám rukama a jako barbar hltám sousta téměř bez žvýkání. 

V tomto případě nepomůžou ani rady rodičů, kteří mi vždy vštěpovali, že se jídlo dlabe pomalu za řádného poválení v ústech. 

Situace je o to horší, že je čtvrtek, den půstu, takže musím se svou porcí počkat až do setmění. Zatím jsem alespoň nakrmila hladové krky svých potomků a několikrát polkla naprázdno.

Cibuli nakrájíme na hrubé proužky, jemně posolíme a na olivovém oleji a másle orestujeme do sklovita. Přihodíme kuřecí kousky, které necháme zatáhnout (lehce orestovat). Přidáme všechna koření a dobře promícháme. Podlijeme trochou vývaru, případně dosolíme a šoupneme do trouby. Při 200 stupních zhruba hodinku pečeme. Během pečení celou směs několikrát promícháme. Nakonec přepneme na gril a necháme pár minutek zprudka opékat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno