Pažitka
Název:

Kuře na citrónech a tymiánu


Kuře na citrónech a tymiánu


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna4 ks
cibule2 ks
česnek4 - 6 stroužků
tymián8 větviček
velký citron1 ks
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
suché bílé víno150 ml
olivový olej2 lžíce
vývar nebo voda300 ml
máslo4 plátky
Postup přípravy:

Mám moc ráda čerstvé bylinky. Měla jsem tu zbytek tymiánu a přemýšlela, co by se s ním dalo uvařit. Inspiraci jsem našla ve svém oblíbeném magazínu o vaření. Kuře na citrónech a tymiánu se jevilo jako jednoduché a chutné jídlo a bylo tomu opravdu tak. Kuře je krásně šťavnaté, a šťáva, která při pečení vznikne, je plná chuti citrónu a tymiánu.

Kuřecí stehna si mírně osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme a rozdělíme na měsíčky, česnek oloupeme, citron omyjeme a nakrájíme na kolečka. Do velké mísy dáme kuřecí stehna, cibuli, česnek, citrón a přidáme cca dvě lžíce olivového oleje a všechen tymián. Vše promícháme.

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V pekáči si na oleji zatáhneme kuřecí stehna, dáma pak stranou. Opečeme si cibuli, česnek a citrón společně s tymiánem a po chvíli přidáme víno, které chvíli provaříme. Do pekáče poté vrátíme kuřecí stehna, přidáme vodu nebo vývar a na každé stehno dáme plátek másla. Pekáč přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů cca 1 hodinu. Poté na 20 minut pekáč odklopíme a poté dáme ještě 5 minut na gril.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno