Pažitka
Název:

Kuře na zázvoru s cibulovými bramborami


Kuře na zázvoru s cibulovými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
celé kuře1 ks
máslo1/2 kostky
sušený česnek1 lžička
mletý zázvor2 lžičky
sůl2 lžičky
Na cibulové brambory:
velké brambory7 ks
velká cibule4 ks
česnek6 stroužků
mletý kmín2 lžičky
sůl2 lžičky
máslo1/2 kostky
voda na podlití
Šťáva na marinování:
máslo1 kousek
mletý zázvor2 lžičky
sůl2 lžičky
Postup přípravy:

Zkuste do kuřátka marinovací jehlou napíchat rozpuštěné, ochucené máslo. Maso bude krásně štavnaté.

Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme.
Brambory na silnější kolečka, cibuli na céčka a česnek na tenké plátky. Vše dáme do většího pekáče, zasypeme kmínem, solí a promícháme.
Poté poklademe na plátky nakrájeným máslem a podlijeme cca 50 ml vody.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme česnek, zázvor a sůl a promícháme.
Očistěné kuře přepůlíme a do každé poloviny marinovací jehlou napícháme ochucené máslo.
2 lžičky zázvoru promícháme se 2 lžičkami soli a vetřeme do obou půlek kuřete, které poté položíme na přichystané cibulové brambory.
Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a na 180°C pečeme doměkka.
Po 40 minutách troubu zesílíme, maso přelijeme šťávou a dopečeme.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno