Pažitka
Název:

Kuře na zelí a chlupatý knedlík


Kuře na zelí a chlupatý knedlík


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí čtvrtky2 ks
kysané zelí300 g
cibule1 ks
pikantní papriková klobása1 nožička
sůl dle chuti
česnek4 stroužky
sladká mletá paprika1 lžička
kmín2 lžičky
krupicový cukr2 lžičky
slanina100 g
12% smetana na vaření1/2 kelímku
Knedlíky:
brambory600 g
sůl2 lžičky
vejce1 ks
hrubá mouka200 g
Postup přípravy:

Pokud jste koupili nebo vám v mražáku zbylo kuřátko, máte tip na nedělní oběd, kde se jen po něm zapráší. Chlupaté knedlíky, jsou jen bonusem k zelíčku.

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka pokrájenou klobásu a na půl nebo kolečka pokrájenou cibuli. Kuřecí čtvrtky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku. Dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu. Zalijeme smetanou, přiklopíme a pečeme na 200 st. 40 minut. Pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku.

Knedlíky:
Oloupané brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme středně tuhé těsto. Vykrajujeme lžící a v dlaních zakulatíme do tvaru knedlíků. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme od bodu varu cca 7 - 10 min. podle velikosti knedlíků.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno