olivový olej | trochu |
med | 1 lžíce |
chilli | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
bílý jogurt | 1 kelímek |
česnek | 2 stroužky |
šafrán | špetka |
šťáva z citronu | 1/2 ks |
kuřecí maso | dle potřeby |
Ingredience: |
Taková malá zdravá rychlovka, která se hodí třeba na večeři ve dvou. Můžete doladit třeba lahví dobrého vína.
K tomuto receptu asi nemusím psát ani žádný významný postup. Marináda je jednoduchá. Do olivového oleje přidáme lžíci medu a dle chuti chilli. Maso potřete marinádou nebo jej nechte v marinádě prostě nějaký čas ležet. Poté maso orestujeme na rozpálené pánvi. Dochutíme solí a pepřem.
Na dip potřebujeme bílý jogurt, 2 stroužky česneku, trochu sušeného šafránu, šťávu z půlky citronu, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme chvíli v lednici odležet.
Podáváme s grilovanou zeleninou nebo křupavou bagetkou. Na co máte zrovna chuť. Já volil cuketu plněnou okurkovým salátem. Okurku zakápněte olivovým olejem, troškou citrónu, posolte a opepřete.
www.facebook.com/RegionNaTaliri