Pažitka
Název:

Kuřecí bochánky na grilu


Kuřecí bochánky na grilu


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso z kuřecích stehen300 g
nadrobno nakrájeného masa z kuřecích uzených stehen200 g
nadrobno nakrájené sušená rajčata v oleji10 ks
30% smetana50 ml
vejce1 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
větší lahůdková cibulka nakrájená nadrobno1 ks
Postup přípravy:

Pro ty, kteří nemají možnost venkovní grilovačky, je tady vhodný receptík na šťavnaté masové bochánky z grilovací pánve.

Večer umícháme z uvedených surovin "masovou směs". Vynecháme pouze lahůdkovou cibuli. 

Dáme přes noc v uzavřené nádobce uležet do lednice. 

Druhý den přidáme nakrájenou cibuli, důkladně promícháme a vytvoříme menší bochánky, které mezi dlaněmi malinko zploštíme. Do každého bochánku zapíchneme dvě párátka (pro snadnější manipulaci).

Poté je klademe na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany přibližně 7 minut.

Na talíři ozdobíme a podáváme například s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno