Ingredience: | |
kuřecí čtvrtky | 2 ks |
máslo | 1 plátek |
olej | 1 lžička |
sladká mletá paprika | 1 lžička |
menší cibule nakrájená nadrobno | 1 ks |
malý celer nastrouhaný nahrubo | 1 ks |
prolisovaný česnek | 1 stroužek |
vývar nebo voda | cca 400 ml |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Chutná Vám celer? Pokud ano, jistě si pochutnáte na tomto kuřátku, které je v kombinace s celerem naprosto geniální.
V širším kastrolu, ke kterému máme i pokličku, rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme 250ml vývaru.
Zasypeme nastrouhaným celerem, položíme opláchnuté, mírně osolené a opepřené kuřecí čtvrtky a přiklopíme pokličkou.
Kastrol vložíme do předehřáté trouby a na 1/2 výkon pečeme 25 minut. Poté pokličku odstraníme, přidáme zbytek vývaru a na 3/4 výkon dopečeme maso doměkka.
Maso z kastrolu vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby naředíme, dochutíme solí a prolisovaným česnekem a na sporáku převaříme.
Podáváme s rýží.