Pažitka
Název:

Kuřecí čtvrtky na slanině a cibulích


Kuřecí čtvrtky na slanině a cibulích


Ingredience:
Ingredience:
Gazdovská slanina200 g
cibule400 g (3 velké kusy)
česnek4 stroužky
kuřecí čtvrtky4 ks
vývar nebo voda dle potřeby
máslo silnější plátek
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Kuře máme rádi v jakékoliv úpravě a na slanině a cibulích nám moc chutnalo.

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do pekáče.

Přidáme drobně nakrájené cibule a česnek a položíme solí a pepřem okořeněné maso. Podlijeme vývarem a vložíme nepřikryté do trouby rozehřáté na 180°C.

Pečeme do změknutí masa a poctivě každých 10 minut přeléváme výpekem. Podle potřeby podlijeme vývarem.

Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Všechnu šťávu z pekáčku přelijeme do menšího kastrůlku a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, odloženou vyškvařenou slaninu, dle potřeby sůl a prohřejeme. Podle hustoty můžeme rozmixovanou šťávu ještě malinko naředit.

Maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno