Pažitka
Název:

Kuřecí dušené s rajčaty a červenou čočkou


Kuřecí dušené s rajčaty a červenou čočkou


Ingredience:
Ingredience:
vykostěné kuřecí maso600 g
olej2 lžíce
střední cibule1 ks
loupaná rajčata400 g
červená čočka50 g (4 lžíce)
drůbeží vývar250 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
petrželka k podávání
Postup přípravy:

Máte chuť na něco rychlého, zdravého a dobrého? Zkuste tohle dušené kuřecí. Přípravy příliš nepotřebuje, není zahuštěné ani gramem mouky (ale červenou čočkou, kterou v tomhle jídle sní i syn, který čočku normálně odmítá). Když jsem ho zkusila prvně, bylo mi jasné, že se zařadí mezi stálice "obědových rychlovek". Zapatláte jen jednu pánev a během dušení si v klidu stihnete připravit i přílohu. 

Maso naporcujeme na větší kostky, osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme. 

Cibuli si nakrájíme na drobno, přidáme ji k masu a restujeme do zlatova. 

Přidáme vývar, rajčata a čočku, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut. 

Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno