Ingredience: | |
vykostěné kuřecí maso | 600 g |
olej | 2 lžíce |
střední cibule | 1 ks |
loupaná rajčata | 400 g |
červená čočka | 50 g (4 lžíce) |
drůbeží vývar | 250 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
petrželka | k podávání |
Máte chuť na něco rychlého, zdravého a dobrého? Zkuste tohle dušené kuřecí. Přípravy příliš nepotřebuje, není zahuštěné ani gramem mouky (ale červenou čočkou, kterou v tomhle jídle sní i syn, který čočku normálně odmítá). Když jsem ho zkusila prvně, bylo mi jasné, že se zařadí mezi stálice "obědových rychlovek". Zapatláte jen jednu pánev a během dušení si v klidu stihnete připravit i přílohu.
Maso naporcujeme na větší kostky, osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme.
Cibuli si nakrájíme na drobno, přidáme ji k masu a restujeme do zlatova.
Přidáme vývar, rajčata a čočku, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut.
Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo pečivem.
Podrobné info: