Ingredience: | |
kuřecí játra | 600 g |
řepkový olej | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
zelené mražené fazolky | 2 hrsti |
citronový tymián a saturejka | 4 snítky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kuřecí vývar | 250 ml |
červená paprika | špetka |
brambory | 1 kg |
kurkuma | dle chuti |
Kuřecí játra jednou za čas si dáváme rádi, ale nezahušťujeme je nikdy ničím, spíše je děláme v kombinaci se zeleninou, bylinkami nebo s jablky. Mouka zatěžuje organismus a tak jen přírodně, bez smetany a bez mouky.
Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku a přidáme orestovat ze všech stran kuchyňsky upravená játra. Přisypeme uzenou papriku, 1 lžíci rajského protlaku, zalijeme vývarem a přidáme snítky rozmarýnu a tymiánu. Opepříme, ale nesolíme, aby nám játra neztvrdla a nezhořkla. Dusíme, dokud nejsou játra měkká a nakonec přisypeme fazolky a krátce povaříme. Na závěr dosolíme. Podáváme s raným bramborem, vařený s kurkumou.
Podrobné info: