Pažitka
Název:

Kuřecí játra na citronovém tymiánu se zelenými fazolkami


Kuřecí játra na citronovém tymiánu se zelenými fazolkami


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra600 g
řepkový olej dle potřeby
cibule1 ks
zelené mražené fazolky2 hrsti
citronový tymián a saturejka4 snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kuřecí vývar250 ml
červená paprika špetka
brambory1 kg
kurkuma dle chuti
Postup přípravy:

Kuřecí játra jednou za čas si dáváme rádi, ale nezahušťujeme je nikdy ničím, spíše je děláme v kombinaci se zeleninou, bylinkami nebo s jablky. Mouka zatěžuje organismus a tak jen přírodně, bez smetany a bez mouky.

Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku a přidáme orestovat ze všech stran kuchyňsky upravená játra. Přisypeme uzenou papriku, 1 lžíci rajského protlaku, zalijeme vývarem a přidáme snítky rozmarýnu a tymiánu. Opepříme, ale nesolíme, aby nám játra neztvrdla a nezhořkla. Dusíme, dokud nejsou játra měkká  a nakonec přisypeme fazolky a krátce povaříme. Na závěr dosolíme. Podáváme s raným bramborem, vařený s kurkumou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno