Pažitka
Název:

Kuřecí játra na víně a pomodori rajčatech


Kuřecí játra na víně a pomodori rajčatech


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
bílé víno200 ml
rajčata Pomodori1 plechovka
šalotka1 ks
česnek2 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
vývar dle potřeby
provensálské koření dle chuti
Postup přípravy:

Játra máme rádi na mnoho způsobů.  Tentokrát jsem je zkusila bez restování na cibulce, bez dušení, jelikož jsem nechtěla jsem stát u "plotny" - játra jsou takto také moc chutná.

Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Játra zasypeme  sušeným provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, kousky česneku a zalijeme vínem. Vložíme do rozehřáté trouby zapéci. Podléváme vývarem. Na konec přidáme k játrům loupaná rajčata a ještě chvíli necháme zapéci v troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem (rýží).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno