Pažitka
Název:

Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou se špenátovými bramborami


Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou se špenátovými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso1 ks
sůl špetka
pepř špetka
koření (tymián, rozmarýn, citronová kůra) dle chuti
bazalka dle potřeby
sušená rajčata dle potřeby
brambory dle potřeby
špenát dle potřeby
smetana trochu
česnek1 stroužek
muškátový oříšek špetka
Postup přípravy:

Tento recept nevyžaduje žádné velké kuchařské umění. Je to jednoduchý, ale velmi chutný pokrm.

Kuřecí prsa nakrojíme tak, aby nám vznikla co nejširší plocha, kterou poté jemně naklepeme. Dobře dochutíme solí, pepřem, či libovolným kořením, jako je například tymián, rozmarýn nebo citronová kůra. Na jednu polovinu vyskládáme bazalku a na ni sušené rajčata. Druhou polovinou překlopíme a kraje zamotáme tak, aby byla náplň pěkně schovaná. Poté zprudka opečeme na pánvi a necháme dopéct v troubě na 180°C zhruba 20 minut.

Špenátové brambory jsou známá a oblíbená příloha. Je však více způsobů jak tyto brambory dochutit. Já si nejprve předvařím brambory ve slupce, aby měly výraznější chuť. Nasekám si listový špenát a přidám smetanu, česnek, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše promíchám. Poté na pánvi rozšťouchám již uvařené a oloupané brambory a smíchám spolu s dochuceným špenátem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno