Ingredience: | |
kuřecí prso | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
koření (tymián, rozmarýn, citronová kůra) | dle chuti |
bazalka | dle potřeby |
sušená rajčata | dle potřeby |
brambory | dle potřeby |
špenát | dle potřeby |
smetana | trochu |
česnek | 1 stroužek |
muškátový oříšek | špetka |
Tento recept nevyžaduje žádné velké kuchařské umění. Je to jednoduchý, ale velmi chutný pokrm.
Kuřecí prsa nakrojíme tak, aby nám vznikla co nejširší plocha, kterou poté jemně naklepeme. Dobře dochutíme solí, pepřem, či libovolným kořením, jako je například tymián, rozmarýn nebo citronová kůra. Na jednu polovinu vyskládáme bazalku a na ni sušené rajčata. Druhou polovinou překlopíme a kraje zamotáme tak, aby byla náplň pěkně schovaná. Poté zprudka opečeme na pánvi a necháme dopéct v troubě na 180°C zhruba 20 minut.
Špenátové brambory jsou známá a oblíbená příloha. Je však více způsobů jak tyto brambory dochutit. Já si nejprve předvařím brambory ve slupce, aby měly výraznější chuť. Nasekám si listový špenát a přidám smetanu, česnek, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše promíchám. Poté na pánvi rozšťouchám již uvařené a oloupané brambory a smíchám spolu s dochuceným špenátem.
Podrobné info: