Ingredience: | |
mleté kuřecí maso | 500 g |
nastrouhaná gouda | 150 g |
vejce | 1 ks |
česnek | 2-3 stroužky |
hořčice | 1 lžíce |
kečup | 1 lžíce |
majoránky | 1 hrstička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
strouhanka | 1 hrstka |
olej /sádlo na smažení | 2-3 velké lžíce |
Příloha: | |
brabbory | 500 g |
máslo | 1 lžíce |
čerstvá pažitka | 1 hrstka |
Karbanátky jsou rychlé vděčné jídlo. Určitě si je zamilují i děti, které maso na způsob řízku, vždy milují.
Do mísy dáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vajíčko, hořčici, kečup.
Goudu nebo jiný sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu.
Všechno dobře promícháme a podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
Vytvarujeme karbanátky a jemně je obalíme ve strouhance.
Smažíme na sádle nebo na oleji. Hotové poklademe na ubrousky.
Podáváme s bramborou kaší, sypanou čerstvou pažitkou.