Špízy: | |
vykoštěná kuřecí stehna | 500 g |
bílý jogurt | 150 g |
med | 2 lžíce |
limetková šťáva | 2 lžíce |
zázvor | 1 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
kari koření | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
olej | dle potřeby |
Kuskus: | |
kuskus | 400 g |
kuřecí vývar | 0,5 l |
menší pórek | 1/4 ks |
máta | 2 lžíce |
limetková šťáva | 1 lžíce |
Na víkendové vaření se snažím vždy naplánovat nějaký "netradiční" oběd. Sobota a neděle jsou totiž jediné dny, kdy se naše rodina sejde u společného stolu. Při brouzdání internetem a hledáním inspirace jsem narazila na tento recept. Pár surovin jsem vyměnila, pár vynechala a tohle je výsledek.
Ve větší misce si připravíme marinádu na maso - rozmícháme jogurt, najemno nastrouhaný zázvor, med, limetkovou šťávu, kari koření, rozdrcený česnek a sůl. Maso si nakrájíme na kostky a zamícháme do marinády, necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Potom maso napícháme na špejle a prudce opečeme na oleji, i s výpekem přendáme do pekáčku a ještě cca 15 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Kuskus si připravíme zalitím vařícího vývaru s najemno nasekaným pórkem. Necháme 10 minut odstát přikryté poklicí, pak přidáme nasekanou mátu a limetkové šťávy, zamícháme.