Ingredience: | |
kuřecí prsa | 600 g |
rohlík | 1 ks |
mléko | 100 ml |
čerstvé bylinky - já použila kudrnačku, bazalku a majoránku | dle chuti |
česnek | 3 stroužky |
vejce | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
Omáčka: | |
cibule | 1 ks |
zakysaná smetana | 2 kelímky |
hrubozrnná hořčice | 1 lžíce |
sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
V posledním dílu časopisu Apetit jsem nalezla několik receptů na masové koule, takže mne úplně začala honit mlsná. Připravila jsem tedy masové koule podle mého gusta se smetanovou omáčkou a zde vám nabízím recept.
Nejprve si pokrájíme rohlík na kostky a namočíme do mléka. Kuřecí prsa si nameleme nebo nasekáme ponorným mixérem. Pokud budeme sekat ponorným mixérem, nakrájíme si prsa nejprve na kostky a teprve potom nasekáme - půjde to mnohem lépe. Přidáme nasekané bylinky, vajíčko, prolisované stroužky česneku, housku, z které jsme předem důkladně vymačkali mléko, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a mokrými dlaněmi tvarujeme do tvaru koulí. Na pánvi si rozehřejme lžíci olivového oleje a koule na něm ze všech strach osmažíme. Poté koule vyjmeme, přidáme ještě lžíci olivového oleje a cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova osmahneme. Přidáme zakysanou smetanu a lžíci hořčice, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Můžeme ještě případně přidat další nasekané bylinky, ale už nemusí být. Podáváme s dlouhými těstovinami typu tagliatelle, pappardelle, špagety a podobně.
Podrobné info: