Ingredience: | |
kuřecí prsa | 600 g |
hříbky mražené | 200 g |
červená cibule | 2 ks |
slanina | 100 g |
sádlo | 2 pol. lžíce |
zakysaná smetana | 1 ks |
kuřecí bujón gelový | 1 ks |
solamyl na zahuštění | 1 troška |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
uzená paprika | 1 špetka |
drcený kmín | 1 špetka |
Tento recept jsem okoukala od synka na Moravě, když jsem byla na návštěvě. Doma jsem si vzpomněla na hříbky v mrazáku a hned jsem nelenila a začala vařit.
Tento recept mi moc chutná a doufám, že bude i vám.
Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a pokrájíme na širší nudličky.
Cibuli i slaninku pokrájíme na kostičky.
Cibulku orestujeme v tlakovém hrnci pěkně dozlatova, přidáme slaninku a do tohoto základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky.
Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu.
Přidáme špetku zauzené papriky, tu mám osobně moc ráda.
K masu vmícháme rozmražené hříbky.
Orestujeme s masem, přidáme drcený kmín, čerstvý mletý pepř a zalijeme vše kuřecím gelovým vývarem.
Vše jsem dusila v tlakovém hrnci cca 15 minut.
Když je maso měkoučké, odebereme si do hrníčku nezahuštěnou omáčku z hrnce. Tu vyšleháme spolu se solamylem a zakysanou smetanou. Poté vmícháme přes sítko do omáčky s masem a hříbky, tak, aby se netvořily hrudky. Dochutíme dle chuti.
Podáváme s domácím knedlíkem. Omáčka je chutná nejvíce druhý den, kdy se chutě prolínají.
Dobrou chuť!