Ingredience: | |
celé kuře (odříznout stehna a prsa) | 1 ks |
olivový olej | kapka |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
chilli | dle chuti |
balsamiko | 2 lžíce |
střední cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
mrkev | 2 ks |
červená paprika | 1 ks |
tymián | 2 snítky |
kuřecí vývar | 0,5 l |
Máte rádi jídla, která v podstatě naskládáte do pekáče a už se o ně nemusíte starat? Tak právě proto Vám přináším tenhle recept.
Stačí jen orestovat kuře, zalít vývarem a už se bude opékat doslova ve vlastní šťávě.
Trochu jsem přiostřila s chilli, protože mi přijde, že právě k této variantě se náramně hodí. Takže ať už si ho očiliujete nebo ne, tak vám zaručeně bude chutnat.
V jednoduchosti je krása a tento recept to dokazuje. Jako přílohu jsem zvolila rýži.
Poté rozpálíme pánev a když je horká, tak na ní kápneme olivový olej.
Ihned na ní vložíme kuře a opepříme.
A osolíme.
Necháme zatáhnout z jedné strany a otočíme. Poté opět osolíme a opepříme.
Když je kuře zatáhnuté, tak ho vyjmeme a přendáme do pekáče.
Na rozpálenou pánev s výpečkem od kuřete přidáme balsamiko a lehce zredukujeme. Cca 30 vteřin.
Přidáme cibuli a orestujeme.
Po chvilce přidáme česnek na plátky a orestujeme.
Pokud je cibule s česnekem zlatavá, tak je zalijeme vývarem.
Celé promícháme a vylijeme do pekáče ke kuřeti.
Přidáme snítky tymiánu.
A dáme péct na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Avšak kuře hlídáme. Vidlička jím musí sama proklouznout. Během pečení kuře obracíme, aby se nám nespálilo.
Když je kuře měkké, tak k němu přidáme mrkev a zastrkáme jí mezi kuře do šťávy. A pečeme 15 minut.
Po 15ti minutách přidáme papriku, také jí zastrkáme do šťávy a pečeme 5 minut. Jen aby se prohřála a nerozvařila.
Na úplný konec vše posypeme chilli.
Ke kuřeti servírujeme rýži.
Podrobné info: