Pažitka
Název:

Kuřecí kousky v zakysané smetaně se špenátem, rajčaty a paprikou


Kuřecí kousky v zakysané smetaně se špenátem, rajčaty a paprikou


Ingredience:
Ingredience:
větší kuřecí prsa2 ks
zakysaná smetana1 kelímek
řepkový olej1 lžíce
drcená sušená rajčata hrst
kurkuma nebo kari koření špetka
sojová omáčka2,5 lžíce
sušené chilli papričky1 lžíce
jarní cibulka1 ks
rajče1 ks
červená paprika1/2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
baby špenát hrst
Postup přípravy:

Když chceme udělat zase něco jiné z kuřecího masa, naložíme kuřecí kousky do zakysané smetany a dalších dobrých  ingrediencí a uděláme kuře 100x jinak.

Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky, jako na guláš. V druhé mise smícháme zakysanou smetanu nebo jogurt, olej, drcená rajčata, sojovou omáčku, chilli papričky, nasekaný a omytý baby špenát, kurkumu a špetku soli. Maso vložíme do této marinády, promícháme a dáme do chladu na cca 2 hodiny.

Papriku, rajčata a cibulku si nakrájíme na malé kousky, zakápneme kapkou oleje a dáme také do chladu.

Na hluboké pánvi necháme rozehřát olej, přidáme pokrájené maso s marinádou. Zprudka orestujeme na dobu cca 8 minut, poté přidáme pokrájenou připravenou zeleninu a dál restujeme doměkka. Dochutíme solí. Podáváme se špenátovou rýží (rýže a čerstvý špenát).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno