Pažitka
Název:

Kuřecí marinované špalíčky pečené na cuketě a cibuli


Kuřecí marinované špalíčky pečené na cuketě a cibuli


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí špalíčky (horní část stehen)6 s
očištěná cuketa600 g
cibule300 g
sýr Eidam200 g
nasekané lístky libečku2 lžíce
sůl dle chuti
Marináda:
Lemon Cool150 ml
sladká chilli omáčka100 ml
olej2 lžíce
hořčice2 lžíce
granulovaný česnek2 lžíce
Postup přípravy:

Mám ráda jídlo z jednoho pekáčku nejen proto, že je málo ušpiněných hrnců, ale i pro tu krásně spojenou chuť všech surovin.

Suroviny na marinádu ve větší míse dobře prošleháme vidličkou.

Špalíčky opláchneme, osušíme, obalíme marinádou a necháme v míse v chladu 6 hodin uležet. 

Cuketu nakrájíme na 1,5 cm silné dílky, cibuli na silnější céčka. 

Na dno pekáčku naskládáme cuketu, lehce osolíme, zasypeme libečkem a cibulí.

Na cibuli poskládáme špalíčky a zalijeme marinádou. 

Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 50 minut. 10 minut před koncem dáme na každý kousek masa kopeček hrubě nastrouhaného sýra a dopečeme. 

Pokud cuketa a cibule pustil větší množství šťávy, tak tu opatrně z pekáčku slijeme do kastrůlku a silným varem zredukujeme. 

Přílohu nemusíme dávat žádnou. Špalíčky podáváme s cuketou a cibulí, můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno