Ingredience: | |
kuřecí špalíčky (horní část stehen) | 6 s |
očištěná cuketa | 600 g |
cibule | 300 g |
sýr Eidam | 200 g |
nasekané lístky libečku | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
Marináda: | |
Lemon Cool | 150 ml |
sladká chilli omáčka | 100 ml |
olej | 2 lžíce |
hořčice | 2 lžíce |
granulovaný česnek | 2 lžíce |
Mám ráda jídlo z jednoho pekáčku nejen proto, že je málo ušpiněných hrnců, ale i pro tu krásně spojenou chuť všech surovin.
Suroviny na marinádu ve větší míse dobře prošleháme vidličkou.
Špalíčky opláchneme, osušíme, obalíme marinádou a necháme v míse v chladu 6 hodin uležet.
Cuketu nakrájíme na 1,5 cm silné dílky, cibuli na silnější céčka.
Na dno pekáčku naskládáme cuketu, lehce osolíme, zasypeme libečkem a cibulí.
Na cibuli poskládáme špalíčky a zalijeme marinádou.
Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 50 minut. 10 minut před koncem dáme na každý kousek masa kopeček hrubě nastrouhaného sýra a dopečeme.
Pokud cuketa a cibule pustil větší množství šťávy, tak tu opatrně z pekáčku slijeme do kastrůlku a silným varem zredukujeme.
Přílohu nemusíme dávat žádnou. Špalíčky podáváme s cuketou a cibulí, můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou.
Podrobné info: