Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
kuřecí maso | 120 g |
pórek | 30 - 40 g |
mletý kmín | špetka |
menší růžičky brokolice | 4 - 5 ks |
sůl | dle chuti |
česnek | 1 stroužek |
mražený listový špenát Bonduelle | 2 pátk |
bílá cibule | 1/2 ks |
kuskus | 4 - 5 lžic |
voda | dle potřeby |
bazalka | na ozdobení |
Jelikož jsme si s tatínkem udělali tortilly, tak jsem musela našemu mlsáčkovi udělat také nějakou dobrotu. Jelikož se cpal, že se mu dělaly boule za ušima a nenechal se krmit a křičel sám, usoudili jsme, že mu moc chutnalo.
Brokolici opláchneme vodou a uvaříme v páře. Na Ghí orestujeme pórek, přidáme na kostičky pokrájené kuřecí maso, lehce osolíme, pokmínujeme, orestujeme a podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké. Nezahušťovala jsem, nepřidala jsem tolik vody, aby bylo zapotřebí zahušťovat. Pokrájíme si cibuli, kterou orestujeme na ghí, přidáme povolený špenát, sůl, česnek, prohřejeme, odstavíme z plotny, přidáme brokolici a rozmixujeme, podáváme společně s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.
Podrobné info: