Pažitka
Název:

Kuřecí maso na pórku, žampionech a sušených rajčatech


Kuřecí maso na pórku, žampionech a sušených rajčatech


Ingredience:
Ingredience:
pórek1 ks
kuřecí paličky nebo prsíčka1000 g
olivový olej dle potřeby
sojová omáčka dle chuti
žampiony180 g
sušená rajčata v oleji2 lžíce
chilli paprička1 ks
vývar z kostí dle potřeby
koření dle chuti
Postup přípravy:

Maso máme rádi pikantní, takže tentokráte jsme zkusila maso vykostit a upravit jako pikantní činu, nemusí to být vždy jen kuřecí prsa, ale i paličky se dají upravit na čínu.

Kuřecí paličky vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kosti z paliček dáme vařit na vývar.
Vykostěné a pokrájené maso pokapeme sojovou omáčkou, posypeme libovolným kořením (grilovací, nebo jiné koření) a necháme na hodinku v chladu.

Očištěný pórek pokrájíme na kolečka, sušená rajčátka pokrájíme na menší kousky a očištěné žampiony pokrájíme na větší plátky.

Kuřecí kousky orestujeme zprudka na pánvi s olejem. Vložíme je do pekáčku, podlijeme vývarem a dopékáme v rozehřáté troubě. Na pánvi na oleji orestujeme pokrájený pórek, zvlášť pak restujeme žampiony i sušená rajčata a nakonec přidáme nasekanou chilli papričku a dobře promícháme. Maso z pánve přidáme k zelenině, krátce vše dobře promícháme a podáváme s pórkovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno