Pažitka
Název:

Kuřecí maso s citronem a oreganem


Kuřecí maso s citronem a oreganem


Ingredience:
Ingredience:
naporcované a vykostěné kuře s kůží1 ks
citron2 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
nasekané čerstvé oregano2 hrsti
Postup přípravy:

Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování. 

Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!

Dnešní kuře je s citronovo-oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.

Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.

Kuřecí maso osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uležet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky. 

Grilujeme z každé strany asi deset minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno