Pažitka
Název:

Kuřecí maso s paprikovou omáčkou bez zahuštění moukou


Kuřecí maso s paprikovou omáčkou bez zahuštění moukou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa3 ks
kuřecí skelte1 ks
máslo1/4 ks
smetana1 kelímek
velké červené papriky5 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
cibule1 ks
česnek2 stroužky
Postup přípravy:

Naše oblíbená omáčka z červených paprik, na které si pošmáknou i vnoučátka.

Ze skeletu si připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí.

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme a opečeme na másle. V kastrole na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek a nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a opečeme. Pak podlijeme vývarem a vaříme do měkka. Vše rozmixujeme a přidáme smetanu. Propasírujeme, aby omáčka byla hladká. Podle chuti případně ještě dosolíme. Jako příloha se hodí například těstoviny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno