Ingredience: | |
kuřecí prsa | 3 ks |
kuřecí skelte | 1 ks |
máslo | 1/4 ks |
smetana | 1 kelímek |
velké červené papriky | 5 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
Naše oblíbená omáčka z červených paprik, na které si pošmáknou i vnoučátka.
Ze skeletu si připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme a opečeme na másle. V kastrole na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek a nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a opečeme. Pak podlijeme vývarem a vaříme do měkka. Vše rozmixujeme a přidáme smetanu. Propasírujeme, aby omáčka byla hladká. Podle chuti případně ještě dosolíme. Jako příloha se hodí například těstoviny.
Podrobné info: