Pažitka
Název:

Kuřecí maso s tymiánem na hříbkách a zelenině


Kuřecí maso s tymiánem na hříbkách a zelenině


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa250 g
cibule1 ks
česnek5 - 6 stroužků
zelená paprika1/2 ks
sušená rajčata4 - 5 ks
mražené hřiby hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
červená uzená paprika špetka
olej z naložených rajčat dle potřeby
kuřecí vývarcca 0,5 l
tymián dle chuti
Postup přípravy:

Teplé zeleninové směsi na různé způsoby mám v oblibě zejména v zimním období. Žádná složitá příprava, ale chutná kombinace libovolného masa se zeleninou, dle stavu aktuálních zásob v lednici, mě snad nikdy nepřestane bavit. 

Na oleji zpěníme hrubší kostky cibule s plátky česneku. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou uzené červené papriky a přidáme na pánev k cibuli a česneku, přihodíme nudličky papriky, sušená rajčata nakrájená na proužky a orestujeme.
Poté vmícháme hrst zamrazených hříbků, trochu čerstvého tymiánu, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme poklicí a na středním stupni dusíme asi 15 minut. Až zelenina a houby změknou tzv. na skus, dle potřeby trošku zahustíme hraškou, minutku provaříme a podáváme s rýží 3 barev a zelným salátkem s mrkví.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno