Pažitka
Název:

Kuřecí na kořenové zelenině s jáhličkami na Ghíčku

dětská jídla


Kuřecí na kořenové zelenině s jáhličkami na Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
kuřecí maso100 g
mrkev4 ks
celer50 g
petržel1 ks
nové koření2 kuličky
bobkový list1 ks
petržel na ozdobení
voda2 l
jáhly50 g
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Musím říct, že zeleninu nakupuji nejraději z Makra nebo z Billy. Když jsme jeli vybrat synovci dárky k narozeninám, zavítali jsme do Tesca. V oddělení ovoce a zeleniny mi spadla brada. To nebylo Tesco, na které jsem byla zvyklá. Nikde oschlá zelenina, vše krásně upravené a čerstvé. Začala jsem plnit nákupní košík a musím doopravdy říct, že jsem byla nadmíru spokojená. Nakoupila jsem čerstvou kořenovou zeleninu, cibulovou, listovou a účet byl tučný, ale tu krásu jsem tam nemohla nechat.

Na Českém Ghíčku si zatáhneme kuřecí maso, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření. Vaříme do změknutí zeleniny a masa. Vyndáme bobkový list a nové koření. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme.

Během vaření zeleniny s masem si připravíme jáhly. Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na15-20 minut. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

Nalijeme si omáčku, z jáhel uděláme kuličky a přidáme maso, ozdobíme petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno