Pažitka
Název:

Kuřecí pekáček


Kuřecí pekáček


Ingredience:
Maso:
kuřecí čtvrtky2 ks
olej4 lžíce
oblíbené koření2 lžíce
Zeleninová směs:
nové malé brambory500 g
cibule3 ks
paprika3 ks
rajčata3 ks
anglická slanina100 g
česnek4 stroužky
rajčatový protlak2 lžíce
sůl dle chuti
čerstvě drcený peprř špetka
olej4 lžíce
čerstvé bylinky (majoránka, oregano, rozmarýn, tymián...) svazek
Postup přípravy:

Není nic jednoduššího než připravit jídlo v jednom pekáčku, nejen že nebudete mít hromady nádobí, ale všechny chutě se dokonale spojí a vytvoří velice chutný oběd či večeři.

Omyté a osušené maso pokapeme olejem, posypeme kořením, přemístíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici.

Brambory řádně očistíme (neloupeme), rozpůlíme a přendáme do mísy. Přidáme olej, protlak, na plátky pokrájený česnek a na kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Osolíme, opepříme a přidáme část najemno nasekaných bylinek. Řádně promícháme. Do pekáčku vložíme kuřecí maso a do meziprostoru a klidně i na maso umístíme brambory a nahrubo nakrájenou zeleninu. Pohážeme zbytkem bylinek.

Přiklopíme a pečeme v troubě na 200 st. 60 min. Pak sundáme pokličku a dopékáme ještě cca 30 minut. Během pečení obracíme pořadí ingrediencí v pekáči, takže maso máme nakonec nahoře, abychom získali krásnou barvičku a křupavou kůrčičku. Podlévání vodou či vývarem není nutné, protože zelenina pustí vody dost.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno