Ingredience: | |
kuřecí maso | 500 g |
nastrouhaný eidam | 200 g |
jarní cibulka | 2 ks |
vejce | 2 ks |
majonéza | 2 lžíce |
solamyl | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
paprika | špetka |
Další ze skvělých tipů na přípravu kuřecího masa....
Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky.
Maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, vejce, Solamyl, majonézu, sůl a koření.
Směs dobře promícháme a dáme odležet asi na 30 minut do chladu.
Pak ze směsi lžící odebíráme hromádky, vkládáme do rozpáleného tuku. Trochu je lžící připlácneme.
Smažíme zvolna z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme přebytečný tuk vsáknout do papírového ubrousku.
P.S. já jsem oproti původnímu receptu přidala lžíci Solamylu navíc, protože to bylo řídké a přichytávalo se to k pánvičce. Pak už gut.