Ingredience: | |
kuřecí prsa bez kosti | 2 ks |
olej | 1 lžíce |
koření Zlaté kuře | 1 lžíce |
tekutý med | 1 lžíce |
hořčice | 1 lžíce |
vývar nebo voda | 4 lžíce |
Dále budete potřebovat: | |
olej | 1 lžíce |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
rajčata | 2 ks |
silný plátek máslo | 2 cm |
voda | na podlití |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
zelené bylinky (libeček) | dle chuti |
Kuřecí maso je rychle hotové a plátky na rajčatech byly hezky šťavnaté.
Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do naporcovaného kuřecího masa. Necháme uležet nejlépe přes noc.
Další den si připravíme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a sloupneme. Poté je nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
V kastrolu na lžíci oleje orestujeme dosklovita cibuli s česnekem, přidáme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakrájená rajčata, vše malinko podlijeme vodou a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme plátek másla a nasekané bylinky.
Na přílohu se hodí bramborový knedlík, těstoviny, nebo obyčejný opečený toust.
Podrobné info: