Pažitka
Název:

Kuřecí plátky na rajčatech


Kuřecí plátky na rajčatech


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa bez kosti2 ks
olej1 lžíce
koření Zlaté kuře1 lžíce
tekutý med1 lžíce
hořčice1 lžíce
vývar nebo voda4 lžíce
Dále budete potřebovat:
olej1 lžíce
cibule1 ks
česnek2 stroužky
rajčata2 ks
silný plátek máslo2 cm
voda na podlití
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
zelené bylinky (libeček) dle chuti
Postup přípravy:

Kuřecí maso je rychle hotové a plátky na rajčatech byly hezky šťavnaté.

Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do naporcovaného kuřecího masa. Necháme uležet nejlépe přes noc.

Další den si připravíme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a sloupneme. Poté je nakrájíme na kostičky.

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.

V kastrolu na lžíci oleje orestujeme dosklovita cibuli s česnekem, přidáme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakrájená rajčata, vše malinko podlijeme vodou a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme plátek másla a nasekané bylinky.

Na přílohu se hodí bramborový knedlík, těstoviny, nebo obyčejný opečený toust.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno