Ingredience: | |
kuřecí prsa bez kostí a kůže | 4 ks |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Marináda: | |
kokosové mléko | 120 ml |
strouhaný kokos | 1 lžička |
chilli koření | 1 lžička |
drcený česnek | 1 stroužek |
nastrouhaná kůra z limetky | 1 ks |
rybí omáčka | 1 lžíce |
mleté kari | 1 lžička |
mletý koriandr | špetka |
mletý zázvor | špetka |
Šťavnaté a voňavé kuře s lehce pikantním nádechem.
Kuřecí prsa rozřízněte a rozložte tak, abyste získali tenké plátky. Ty lehce naklepejte.
Do mísy nalijte kokosové mléko a přidejte všechny ostatní suroviny na marinádu. Vše pořádně prošlehejte, abyste získali hladkou směs. Tou zalijte kuřecí maso a nechte minimálně 4 hodiny marinovat - ideálně však přes noc.
Maso před samotným grilováním vytáhněte z lednice s dostatečným časovým předstihem, aby se stihlo "ohřát" na pokojovou teplotu. Na rozpáleném grilu tak nedostane "teplotní šok", bude se hezky rovnoměrně opékat a zůstane hezky šťavnaté.
Grilovací mřížku potřete olejem a vložte na ni maso, grilujte z obou stran cca 8-10 minut.
Hotové plátky osolte, opepřete a podávejte s grilovanou zeleninou.
Dobrou chuť!
PS: Takto naložené kuře můžete klidně opéct doma na rozpálené grilovací či nepřilnavé pánvi cca 4 minuty z každé strany.
Podrobné info: