Pažitka
Název:

Kuřecí prsa na rajčatech a saturejce


Kuřecí prsa na rajčatech a saturejce


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa 200 - 300g2 ks
arašídové máslo (olivový olej)4 lžíce
šalotka2 ks
pórek10 cm
cherry rajčata250 g
rajčatové pesto1 lžíce
rajčatový protlak2 lžíce
čerstvá saturejka3 stonky
koření Kotanyi špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Saturejka je druh koření, které se hojně používá například v balkánské kuchyni. Je výborná například k přípravě mletých mas, zapékané zeleniny nebo polévek. Použití je rozmanité, pokud si ji olíbíte v pomazánkách...prostě fantazii a chutím, se meze nekladou.

Ve woku rozpálíme olej, vhodíme na větší kusy nakrájené maso a restujeme 10 minut.
Poté maso osolíme, opepříme, přidáme na proužky krájenou šalotku, pórek na nudličky. Cherry rajčata přepůlíme, přidáme lžičku třtinového cukru a opékáme, dokud rajčátka nepustí šťávu.
Poté přidáme pesto a protlak. Opět krátce zprudka restujeme.
Po pěti minutách stáhneme plamen a necháme dojít doměkka. Dochutíme podle potřeby solí a přidáme natrhanou saturejku.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno