Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
rukola | hrst |
domácí lučina | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
koření (tymián, rajčatová vegeta) | dle chuti |
uvařený bulgur dle návodu | dle potřeby |
malá cibule | 1 ks |
Prsa jsem si vykostila z kuřete a nechala na nich kůži, která jim dodala na vláčnosti. Prsa je dobré péct například společně i se stehny a křídly, tak výpek získá na síle a chuti.
Prsa omyjeme a rozkrojíme na plátek, ten naklepeme, osolíme a naplníme rukolou a lučinou. Zamotáme a sepneme nebo svážeme. Dáme do zapékací misky, podlijeme vodou a posypeme kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20-25 minut, ke konci odkryjeme a opékáme na barvu.
Mezi tím si očistíme cibuli a nakrájíme na plátky. Orestujeme na pánvi, můžeme zakápnout octem balsamico, jemně osolíme.