Pažitka
Název:

Kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou pro děti od 1 – 2 let


Kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou pro děti od 1 – 2 let


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
pórekcca 10 cm
hrubozrnná hořčice1 lžíce
smetana ke šlehánícca 200 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
pikantní klobása dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept jsem původně neměla v úmyslu pro blog sepisovat, ale váš zájem mě přinutil to trošku přehodnotit. Je pravda, že je to zase trošku něco jiného než klasika, a i rychlá minutková úprava přidává tomuto receptu na atraktivitě.

Kuřecí prsa osolte, opepřete, případně dolaďte i nějakou oblíbenou bylinkou nebo směsí koření, a na rozpálené pánvi osmahněte. Až bude maso téměř hotové, přihoďte k němu na kolečka nakrájený pórek (případně i klobásu, což je to černé, co na mé fotce vidíte – zkrátka zpracování zbytků) a společně dorestujte.

Poté přidejte lžíci hrubozrnné hořčice a podlijte smetanou ke šlehání. Osolte, opepřete a nechte provařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžete případně i část pórku pro zahuštění rozmixovat, nebo to takto můžete udělat v případě, že by delší vlákna byla obtížně konzumovatelná pro vaše dítě.

Já jsem použila hořčici s vínem, která je díky tomu ještě trošku více pikantní a nakyslá než obvykle, proto si množství dolaďte případně dle své vlastní chuti.

Servírovala jsem s rýží, ale více by se možná hodily nějaké nočky či brambory v libovolné podobě.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno