Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
pórek | cca 10 cm |
hrubozrnná hořčice | 1 lžíce |
smetana ke šlehání | cca 200 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
pikantní klobása | dle chuti |
Tento recept jsem původně neměla v úmyslu pro blog sepisovat, ale váš zájem mě přinutil to trošku přehodnotit. Je pravda, že je to zase trošku něco jiného než klasika, a i rychlá minutková úprava přidává tomuto receptu na atraktivitě.
Kuřecí prsa osolte, opepřete, případně dolaďte i nějakou oblíbenou bylinkou nebo směsí koření, a na rozpálené pánvi osmahněte. Až bude maso téměř hotové, přihoďte k němu na kolečka nakrájený pórek (případně i klobásu, což je to černé, co na mé fotce vidíte – zkrátka zpracování zbytků) a společně dorestujte.
Poté přidejte lžíci hrubozrnné hořčice a podlijte smetanou ke šlehání. Osolte, opepřete a nechte provařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžete případně i část pórku pro zahuštění rozmixovat, nebo to takto můžete udělat v případě, že by delší vlákna byla obtížně konzumovatelná pro vaše dítě.
Já jsem použila hořčici s vínem, která je díky tomu ještě trošku více pikantní a nakyslá než obvykle, proto si množství dolaďte případně dle své vlastní chuti.
Servírovala jsem s rýží, ale více by se možná hodily nějaké nočky či brambory v libovolné podobě.
Dětská specifika: