Ingredience: | |
kuřecí prsa bez kostí a kůže | 450 g |
Marináda: | |
meruňková pálenka | 60 ml |
chilli sladká omáčka | 3 lžíce |
malinké chilli papričky bez semínek, nasekané nadrobno | 2 ks |
meruňka nakrájená na kostičky | 1 ks |
kuličky červeného rybízu | hrst |
mletá skořice | 1/2 lžičky |
Dále budete potřebovat: | |
olej + plátek másla na smažení | 1 lžíce |
hnědý třtinový cukr | 1 lžíce |
voda | 2 lžíce |
meruňka nakrájená na čtvrtky | 1 ks |
zbytek marinády | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Zbylo Vám ještě trochu červeného rybízu a nějaké meruňky? Jestli ano, vyzkoušejte tuto rychlou dobrotu.
Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě je necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
Odpočaté plátky masa necháme na rozehřátém tuku orestovat z každé strany po 4 minutách. Poté je odložíme stranou, osolíme a uchováme v teple.
Do výpeku dáme třtinový cukr, promícháme a po chviličce přidáme obyčejnou vodu. Dále přilijeme zbytek marinády s ovocem, přidáme čtvrtky meruňky, 2 minuty na silném plamenu provaříme a podle potřeby dochutíme.
Jako příloha je vhodné bílé pečivo, ale hodí se i celerové, nebo bramborové smažené hranolky.
Podrobné info: