Pažitka
Název:

Kuřecí prsíčka v křupavé krustě s bramborem v troubě

bez lepku, vajec, BKM


Kuřecí prsíčka v křupavé krustě s bramborem v troubě


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsní řízky2 ks
sůl dle chuti
lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
pikantní hrška dle potřeby
voda dle potřeby
kukuřičné lupínky bio dle potřeby
řepkový olej dle potřeby
Příloha:
brambory dle potřeby
sůl dle chuti
olej dle potřeby
čerstvý tymián dle chuti
Postup přípravy:

Prostě nás honila mlsná na fastfood a to nikdy pro mě nedopadne dobře. Stane se, že někdy neodolám asi tak 2 x do roka a pak to stojí za to. O pálení žáhy a břichabol jsem vážně nestála, takže jsme si připravili domácí verzi.

Kuřecí řízky osolíme, posypeme paprikou, připravíme si těstíčko z hrašky. Smícháme hrašku pikant s vodou dle návodu: 40 ml vody na 20g hrašky. Kuřecí řízky obalíme v těstíčku a následné v rozmačkaných lupínkách. Pokud budete chtít připravit i pro děti doporučují přidat lupínky do těstíčka s hraškou a nechat chvíli namočené. Pro děti by byly řízečky příliš tvrdé.

Obalené kuřecí řízky vložíme na pečící papír potřený olejem a před pečením je olejem pokapeme. Já pekla přiklopené alobalem na 150°C přibližně 1,5 hodiny před koncem pečení jsem alobal odklopila a nechala zrůžovět. Podávala jsem s pečenými bramborami v troubě, které jsem osolila, pokapala olejem a přidala čerstvý tymián.

Můžeme podávat se sladkokyselou omáčkou například od Hela - Curry. Nebo si připravit vlastní. Já si smíchala zakysanou smetanu se sojovou omáčkou, solí, Umoctem, pepřem a bazalkou a lehce zakápla limetkou.

kukuřičné lupínky bio - nebio (tyto kukuřičné lupínky jsou zajímavé tím, že neobsahují přidaný cukr ani žádné jiné sladidlo, sůl či přídatné látky. Jsou vyrobeny pouze z bio kukuřice. Obsahují kukuřičnou vlákninu a jsou výborné při snižování spotřeby soli a tuků. 250g).

Pokud nemáte rádi křupavé, tak určitě lupínky namočte do směsi s hraškou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno