Ingredience: | |
kuřecí prsní řízky | 2 ks |
sůl | dle chuti |
lahůdková maďarská paprika Grešík | dle chuti |
pikantní hrška | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
kukuřičné lupínky bio | dle potřeby |
řepkový olej | dle potřeby |
Příloha: | |
brambory | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
čerstvý tymián | dle chuti |
Prostě nás honila mlsná na fastfood a to nikdy pro mě nedopadne dobře. Stane se, že někdy neodolám asi tak 2 x do roka a pak to stojí za to. O pálení žáhy a břichabol jsem vážně nestála, takže jsme si připravili domácí verzi.
Kuřecí řízky osolíme, posypeme paprikou, připravíme si těstíčko z hrašky. Smícháme hrašku pikant s vodou dle návodu: 40 ml vody na 20g hrašky. Kuřecí řízky obalíme v těstíčku a následné v rozmačkaných lupínkách. Pokud budete chtít připravit i pro děti doporučují přidat lupínky do těstíčka s hraškou a nechat chvíli namočené. Pro děti by byly řízečky příliš tvrdé.
Obalené kuřecí řízky vložíme na pečící papír potřený olejem a před pečením je olejem pokapeme. Já pekla přiklopené alobalem na 150°C přibližně 1,5 hodiny před koncem pečení jsem alobal odklopila a nechala zrůžovět. Podávala jsem s pečenými bramborami v troubě, které jsem osolila, pokapala olejem a přidala čerstvý tymián.
Můžeme podávat se sladkokyselou omáčkou například od Hela - Curry. Nebo si připravit vlastní. Já si smíchala zakysanou smetanu se sojovou omáčkou, solí, Umoctem, pepřem a bazalkou a lehce zakápla limetkou.
kukuřičné lupínky bio - nebio (tyto kukuřičné lupínky jsou zajímavé tím, že neobsahují přidaný cukr ani žádné jiné sladidlo, sůl či přídatné látky. Jsou vyrobeny pouze z bio kukuřice. Obsahují kukuřičnou vlákninu a jsou výborné při snižování spotřeby soli a tuků. 250g).
Pokud nemáte rádi křupavé, tak určitě lupínky namočte do směsi s hraškou.
Podrobné info: