Pažitka
Název:

Kuřecí prso na paprice


Kuřecí prso na paprice


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso2 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
grilovací koření špetka
cibule1 ks
anglická slanina pár plátků
paprika špetka
červený paprikový lusk kousek
smetana1 kelímek
hladká mouka dle potřeby
Hrnkový knedlík:
hrubá mouka1 hrnek (200 - 250 ml)
mléko1 hrnek
sůl1 lžička
žloutek2 ks
rohlík2 ks
bílek2 ks
Postup přípravy:

Oživte obyčejné knedlíky nejrůznějšími barvami.

Kuřecí prsa osolím, opepřím trochu posypu grilovacím kořením a dám na cibulku s anglickou slaninou, přidám papriku a trochu červeného paprikového lusku, trochu podliju, když jsou prsa měkká, zaliju výpek smetanou s rozkvedlanou hladkou moukou a povařím.

Hrnkový knedlík trochu jinak - do mísy dáme 1 hrnek hrubé mouky (hrnky 200-250ml), 1 hrnek mléka, lžičku soli, 2 žloutky, promícháte v řídké těstíčko. Pak přidáte na malé kostičky nakrájené 2 rohlíky, promícháte a nakonec zlehka vmícháte tuhý sníh ze dvou bílků. Tentokrát jsem chtěla knedlíky barevnější, tak jsem přidala nasekanou petrželku a červený lusk papriky (kousek) a malinko kurkumy, aby byly knedlíky žluté.Hrnky si vymažete sádlem nebo olejem (toto množství je na 5 hrnků) dáte do nich těsto pouze do výše 3/4 , ony nabudou. Postavíte do kastrolu a nalijete vodu tak, aby hrnečkům voda sahala do poloviny oušek. Vaříte pod pokličkou 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno