Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 porce |
bílý jogurt | 4 lžíce |
rozmarýn | 1 snítka |
česnek | 2 stroužky |
kurkuma | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Salát: | |
polníček | 1 vanička |
celer | 1 řapík |
cherry rajčátka | 10 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
olivový olej | dle potřeby |
citronová šťáva | dle chuti |
bagetka | 1 ks |
Leden už je ve své polovině a my ještě nevyzkoušeli dárek od Ježíška v podobě kontaktního grilu. To musím jednoduše napravit.
Nejprve si vytvoříme marinádu, a to úplně jednoduše. Smícháme jogurt, česnek, sůl, pepř, na jemno nakrájený rozmarýn a kurkumu. Maso v marinádě pořádně vymácháme a necháme marinovat v lednici nejlépe přes noc. Díky jogurtu zajistíme, že kuřecí maso bude krásně šťavnaté. Druhý den už jen vyndáme náš kontaktní gril (nebo klasicky pánev) a maso připravíme, tak aby bylo zlatavé (asi 10 - 15 min dle tloušťky masa) Pokud maso připravujete na grilu a máte tam dostatek místa, můžete ke konci grilování přidat i nakrájenou bagetku, kterou jsme si zakápli olivovým olejem. Následně už si můžeme opláchnout zeleninu a nakrájet celer a rajčata. Takto připravenou zeleninu už jen osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Lehký a zdravý oběd je na světě, dobrou chuť.
Podrobné info: