Pažitka
Název:

Kuřecí prso s pestem v listovém těstě


Kuřecí prso s pestem v listovém těstě


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 velký plát (cca 320g)
menší kuřecí prsa4 ks
zelené pesto genovese4 lžičky
cherry rajčátka na stonku400 g
zelené fazolky400 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept mám z kuchařky 5 ingrediencí od Jamieho Olivera, na kterou jsem psala také krátkou recenzi. Všechny obsažené recepty jsou jednoduché a rychlé a nejinak je tomu i u tohoto kuřátka. Maso v listovém těstě není žádná novinka a vlastně ani nic moc převratného, ale stejně to vždy zafunguje. Já jsem takhle kuře nikdy nedělala, a proto to byl jeden z prvních receptů, které jsem musela vyzkoušet. Navíc jako příloha jsou fazolky s rajčátky, takže se z tohoto jídla stává celkem dietní záležitost. Víc už netřeba dodávat, lepší je to rovnou zkusit.

Troubu předehřejme na 200°C. Plát těsta rozdělíme na 16 širších pruhů a odložíme stranou. Tlustší konec kuřecího prsa nařízneme a lehce naklepeme tak, aby mělo maso všude stejnou šířku. Z obou stran prsa osolíme a opepříme a potřeme pestem. Každý řízek obalíme 4 pruh listového těsta a přečnívající konce založíme dospodu. Obalená kuřecí prsa vložíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme trochou olivového oleje. Rajčátka na stonku také potřeme olejem, osolíme a vložíme k masu na plech nebo je dáme na plech samotný, pod kuře. Pečeme vše cca 30 minut, dokud listové těsto nezezlátne. 

Mezitím si uvaříme fazolky. Máme-li fazolky mražené, rovnou je vaříme v osolené vodě asi 7 - 10 minut. Čerstvé fazolky probereme a uřežeme jim konce, poté uvaříme. Fazolky slijeme a dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje. Kuře servírujeme naporcované, ať je hezky vidět kresba řezu spolu s fazolkami a pečenými rajčátky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno