kuřecí prso | 200 g |
žampiony | 3 ks |
smetana ke šlehání | 150 ml |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
koření amazonka (pepř, paprika, tymián, rozmarýn, sůl) | špetka |
Ingredience: |
Kuřecí maso se dá dělat na mnoho způsobů. Já zvolila podzimní úpravu s žampionovou omáčkou.
Pokud máte však čerstvé nebo sušené houby, použijte je. Celé jídlo pak bude mít ještě výraznější chuť. Navíc je příprava velmi jednoduchá, takže v kuchyni nestrávíte dlouhou dobu.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Oloupejte a nakrájejte tři žampiony na plátky. Kuřecí prso osolte, opepřete a okořeňte. Do zapékací misky dejte žampiony a na ně vložte kuřecí prso. Zapékací misku vložte do trouby a pečte třicet minut. Po třiceti minutách zalijte smetanou a pečte dalších deset až dvacet minut. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.
Podrobné info: